U utorak predstavljanje ključnog projekta Aglomeracija Požega

6. ožujka, 2020

Požega, 5. ožujka 2020. – Na konferenciji, koja će se održati 10. ožujka u prostorima HGK u Požegi, bit će predstavljeni benefiti, faze i aktivnosti projekta od iznimnog značaja koji će pridonijeti povećanju životnog i ekološkog standarda na području grada Požege i općine Velika. Značaj projekta poboljšanja vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Požega za lokalnu zajednicu, tijek i financijsku strukturu projekta, u sklopu konferencije predstavit će čelni ljudi tvrtke Tekija i Grada Požege.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Požega obuhvaća rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje te projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Cilj projekta je poboljšanje životnog standarda i zaštite okoline stvaranjem sustava za poboljšanju odvodnju i unaprjeđenjem pročišćavanja otpadnih voda čime će se smanjiti gubitak unutar vodoopskrbnog sustava. Predmetni radovi podijeljeni su u tri grupe, a odnose se na izgradnju vodovoda Velika – Požega i DMA zone te izgradnju kanalizacijskih mreža u gradu Požegi i naseljima Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, Trenkovo i Trnovac. 

Projekt se ostvaruje u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvom financija te Hrvatskim vodama. Naručitelj i korisnik projekta je Tekija d.o.o. za obavljanje vodnih usluga dok posredničku ulogu projekta obnašaju Hrvatske vode. Previđeno trajanje radova u nekoliko faza je tri godine, a cjelokupna vrijednosti projekta iznosi oko 167 milijuna kuna. Projekt je većinski sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok je preostali iznos financiralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, Grad Požega i Općina Velika. 

Predstavljanje projekta u prostorijama HGK-Županijska komora Požega, Vukovarska ulica 6, počet će u 11 sati, a dobrodošli su svi zainteresirani.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.